Aandelen kopen voor starters

Aandelen kopen voor starters

Wil jij graag aandelen kopen om te starten met beleggen in bedrijven? Grote kans dat je op het idee bent gekomen om aandelen te kopen omdat je familie of vrienden erover hoorde of juist omdat je zelf met dat idee kwam. Je kunt allerlei motieven hebben om aandelen aan te schaffen, maar het is wel goed om je er van tevoren goed over in te lezen. Op die manier voorkom je mogelijk dat je teveel geld inbrengt en risico’s neemt die je niet moet nemen. Dit complete artikel is voornamelijk bedoeld om je meer te weten te laten komen over het kopen van aandelen en kan gebruikt worden door beginners die graag willen weten wat ze moeten doen om met veel succes aandelen te verhandelen .

Aandelen informatie

Iemand die een aandeel koopt, koopt daarmee een klein deel van een bedrijf. Je hebt dan in sommige situaties ook iets te zeggen over het bedrijf en geniet van winsten door uitkering van wat men dividend noemt. De meeste beleggers gaan echter niet zo ver en kopen de aandelen enkel omdat ze hopen op een stijging van de waarde. Aandelen kopen doe je tegenwoordig heel eenvoudig op internet via websites. De aandelen die je koopt komen in je wallet en kun je vasthouden voor langere tijd. Dat betekent dat je zelf bepaalt wanneer je aandelen in de verkoop doet of wanneer je ze nog even houdt. Je kunt als beginnende belegger de aandelen kopen van allerlei grote namen, zoals ABN Amro, Alibaba, Amazon en Netflix.

Aandelen kopen of verhandelen

Wat veel mensen die starten met beleggen niet weten is dat je aandelen net alleen maar bij winst geld op kunnen leveren, maar ook in het geval van verlies. We hebben het dan over een cfd, wat staat voor een contract for difference, oftewel een contract voor verschil. Let wel, dit is een risicovol product waarmee je niet op de koers van aandelen in zal zetten, maar juist op een verschil. Je kunt dus handelen in aandelen waarbij je een daling in de koers verwacht en er toch aan verdienen! Cfd-handel blijft risicovol en kun je het beste doen nadat je ermee geoefend hebt. Op die manier is het kopen van aandelen in bedrijven en ondernemingen veel minder gevaarlijk. Daarbij bepaal je immers zelf in welke risicoklasse je wil beleggen.

Waar moet je op letten bij aandelen kopen?

Wanneer je aandelen wil kopen is het handig een analyse te doen om te kijken hoe gezond een onderneming is en hoe verstandig het is om aandelen van dat bedrijf te nemen. Bij een dergelijk onderzoek kijk je altijd naar een aantal dingetjes, zoals de winst die het bedrijf jaarlijks maakt, de cijfers van voorgaande kwartalen, het vertrouwen dat mensen in het bedrijf of merk hebben, eventuele duurzaamheid, de wijze van besturen en de wijze waarop over het bedrijf gesproken wordt in het nieuws en het internet. Al die facetten zorgen dat je zicht hebt op de aandelen die je wil kopen en gaat tegen dat je voor nare verrassingen komt te staan zodra je de aandelen gekocht hebt.

Voor- en nadelen

Aan aandelen hangen voordelen en nadelen en het is fijn om die van tevoren te kennen, zodat je je nog kunt weerhouden of juist door kunt pakken. De belangrijkste voordelen van het kopen van aandelen zijn onder andere dat het plezierig is, dat je je geld kunt benutten om er meer van te maken en dat beleggen meer oplevert dan wanneer je geld op een spaarrekening zet. Je vergroot ook je wereldbeeld met beleggen omdat je gedwongen wordt het nieuws te volgen omdat je daarmee in kunt spelen op je aandelen. Een groot nadeel is dat je geld kan verliezen als je aandelen aanschaft of handelt in de verkeerde. Bijkomende nadelen kunnen zijn dat je vaak de koersen van je aandelen wilt checken, onderzoek en analyses moet blijven doen en af en toe zal twijfelen of een belegging verstandig is.

Slotsom

Met ons artikel over het kopen van aandelen voor beginners hebben we je uitgelegd wat het idee van aandelen is en hoe je ze kunt kopen of verhandelen op de beurs. We hebben je uitgelegd waar je op moet letten als je een uitgebreide analyse maakt van het bedrijf waarvan je de aandelen wil hebben. Daarbij hebben we je ook de voordelen en nadelen van het investeren in aandelen of het handelen in aandelen op een rijtje gezet voor je. Het is nu aan jou om de knoop door te hakken je geld op de bank te laten staan of te beginnen met beleggen.

Comments are closed.