Alle voordelen van Solana op een rij

Alle voordelen van Solana op een rij

De Solana cryptocoin krijgt de aandacht van experts in crypto op blogs en sociale media. Dit is verklaarbaar omdat Solana een zeer sterke crypto coin betreft met een zeer stevige valuta: de SOL. Solana crypto is door bekende techneuten ontwikkeld in Zwitserland een eigen blockchain. Deze blockchain kan iets dat andere platformen, zoals Ethereum, niet lukt. Snelle transacties maken. Mede daardoor heeft Solana zich bewezen en mag ze gezien worden als  als een absolute winnaar. Via dit bericht vertellen we je alles over Solana, de coin, het netwerk en wat we mogen verwachten.

 

Blockchain

De Solana blockchain, het Solana platform is geliefd en populair. Dat komt vast en zeker omdat Solana een probleem heeft opgelost dat jaren gespeeld  heeft. m dit uit te leggen en duidelijk te illustreren kijken we even naar de blockchain van Ethereum (ETH).  Transacties op de Ethereum blockchain duren onfatsoenlijk lang en vragen om hoge kosten. De kleinste transacties  kosten gigantisch veel geld en daarmee maakt Ether zich ongeloofwaardig. Dit schiet haar doel ver voorbij. De koers van Ethereum is weliswaar zeer hoog, de blockchain werd niet meer gewaardeerd ondanks dat het in crypto land van cruciaal belang is om snelle, veilige en goedkope transacties te kunnen doen.  Solana SOL blockchain rekent definitief en hardhandig af met hoge kosten en trage transacties. Op de blockchain kunnen meer dan 700.000 transacties per seconde worden gedaan. Een transactie kost gebruikers helemaal niets. Dat gegeven wordt door velen gezien als een groot pluspunt en daardoor worden er steeds weer nieuwe projecten gelanceerd op Solana’s netwerk.

Solana crypto SOL - kopie
Solana crypto SOL – kopie

SOL projecten

De blockchain van Solana SOL is nog steeds groeiende. Almaar meer bedrijven doen hun zaken middels de blockchain van Solana, vooral door de snelheid en de uiterst goedkope fees. Er zijn al honderden projecten gelanceerd op de blockchain en er staan er nog velen klaar om te starten. Voorbeelden van projecten op Solana zijn Solchicks, Star Atlas, Mango Markets en Solice. Stuk voor stuk grote en toekomstbestendige projecten die goed bij de visie van Solana. Iedereen die reikhalzend zoekt naar nieuwe kansen op de cryptomarkt zou zich zeker eens moeten verdiepen in de blockchain van de Solana crypto.

 

SOL van Solana

De SOL is de drijvende kracht achter het platform van Solana. De token is tevens de munt waarmee je acties op de blockchain doet. De SOL wordt op vrijwel alle crypto beurzen aangeboden, waaronder Binance, Coinbase en Bitvavo. Via SOL kun je drie dingen  doen, namelijk de volgende.

  • Staken: Elke SOL holder die SOL wil staken, wordt daar goed voor beloond. SOL betaalt stakers nog meer SOL. Een mooie manier om extra Solana een passief inkomen te verdienen.
  • Beleggen: SOL is ook de munt met welke je eenvoudig kunt investeren in blockchain projecten.
  • SOL als stemrecht: Als bezitter van SOL krijg je stemrecht op zaken die spelen in de community.

Conclusie over Solana

Crypto Solana betreft een meer dan geslaagde cryptocoin met een  goed ontwikkelde blockchain.  Solana SOL deed iets dat veel andere cryptomunten niet wilde lukken. Het platform van Solana is namelijk in te zetten voor snelle transacties tegen geen kosten. Dat feit trekt natuurlijk heel wat nieuwe projecten aan. Solana SOL zal in de toekomst zeker een belangrijke rol gaan krijgen in de toekomst van cryptocurrency. Denk aan de metaverse, waar nu zoveel over wordt gesproken, maar ook aan NFT’s en web 3.0. Dat zijn mooie projecten waarin Solana SOL al voorop loopt.

Comments are closed.