Dividendbeleggen in de beurs van de Verenigde Staten

Dividendbeleggen in de beurs van de Verenigde Staten

Het beleggen in hoog dividend aandelen uit de Verenigde Staten vindt veel aftrek onder investeerders uit de hele wereld en ook uit Nederland. Hoog dividend Amerikaanse aandelen resulteren in een continue stroom aan inkomen. Investeerders vanuit de hele wereld zien het dan ook als de taak om hun beleggingsportefeuille zo vol als maar kan te krijgen met forse aandelen uit talloze de Verenigde Staten. Wat houdt beleggen in Amerikaanse hoog dividend aandelen nu eigenlijk in? En hoe zit het dan met Amerikaanse aandelen in Nederland? Wat zijn de voordelen en nadelen van beleggen in dit type aandeel? Onder meer op deze vragen krijg je een duidelijk antwoord middels dit artikel over dividendbeleggen.

Dividendbeleggen

Dividendbeleggen lijkt misschien niet anders dan normaal beleggen, maar is toch wel echt anders. Zo is bij dividendbeleggen het dividend (winstuitkering) het belangrijkste doel. De naam dividend staat voor de uitkering die je als aandeelhouder ontvangt van een bedrijf als het winst maakt. De investeerders profiteren zo tussentijds van hun aandelen en de uitgevende bedrijven krijgen wat meer de zekerheid dat de investeerders hun aandelen nog een tijdje vasthouden. Deze jaarlijkse, maandelijkse of kwartaallijkse uitbetaling voor de investeerders en beleggers en kan door hen gebruikt worden als een permanente bron van inkomen, als je hier consequent mee omgaat. Beleggers die al jong met deze vorm van beleggen zijn begonnen kunnen in een paar jaar een geldmachine hebben gecreƫerd die maandelijks, jaarlijks of per kwartaal geld genereert, omdat ze hoog dividend uitbetaald krijgen.

Dividendbeleggen voorbeeld

In een poging om je een completer beeld te bieden van wat het beleggen in hoog dividend aandelen kan betekenen voor jou, geven we je er een voorbeeld van. Als je voor 1000 dollar aan aandelen belegt in een groot bedrijf uit de Verenigde Staten van Amerika dat 7% dividend betaalt aan aandeelhouders. Voor elke 1000 dollar ontvang je ieder jaar 70 dollar. Wat als je die 1000 dollar 20 jaar lang elke maand kan inleggen? Exact, dan heb je al snel 250 duizend dollar in die portefeuille zitten met de kans op talloze herinvesteringen en kom je uit op een dividendinkomen van rond de 18 duizend dollar. Je kunt ook meer dan 1000 dollar beleggen en hogere rentes krijgen, waarmee je passieve inkomsten enkel maar meer en meer zouden kunnen worden.

Aandelen in Amerika

De reden dat je voor Amerikaanse aandelen zou moeten gaan, is dat deze bedrijven vaak veel winst maken en een flinke winstuitkering gaan. Dividend van 4% wordt als hoog beschouwd en heel veel bedrijven uit de VS betalen dat. Bedrijven uit de Verenigde Staten zijn tevens een verstandige keuze omdat de Amerikanen zelf actief als beleggers zijn en voor later geld opzij zetten middels allerlei beleggingen. In principe volg je het Amerikaanse voorbeeld door in hoog dividend bedrijven te beleggen. In de geschiedenis is trouwens ook duidelijk geworden dat de Amerikaanse beurs wel tegen allerlei stootjes bestand bleek en zichzelf rap weer kan herstellen. Met een beurs in de VS krijg je meer zekerheid dan met aandelen vanuit hier.

Conclusie

Je hebt uitgebreid informatie gelezen over wat het behelst om te investeren in hoog dividend. Voordelen zijn het passieve inkomen dat je eruit krijgt en vele zekerheden van de beurs. Daarbij hoef je niet bang te zijn voor schommelingen in de koersen, omdat die niet van invloed op je dividend zijn. Een groot nadeel van dividendbeleggen is dat het aardig wat tijd kost voor je vermogen hebt opgebouwd. Deze vorm van dividend beleggen is dan ook vooral fijn voor wat jongere mensen en nog een jaar of tien geld kunnen investeren in hun portefeuille. Ben jij nu ook van plan om te investeren in aandelen uit de Verenigde Staten met een lekker hoog dividend? Zo ja, dan adviseren we je om je verder in dividendbeleggen te verdiepen, zodat je het goed beheerst.

Comments are closed.