Waterstof aandelen kopen

Waterstof aandelen kopen

Waterstof aandelen zijn momenteel erg in trek. Steeds meer mensen zijn op zoek naar manieren om aandelen in waterstofbedrijven in hun portefeuille te krijgen. Waarom zijn deze aandelen zo geliefd, welke voordelen en nadelen zijn er aan waterstof en wat voor bedrijven zijn hierin actief? In dit artikel leer je alles over de achtergrond van waterstof als energiebron en ontdek je welke bedrijven zich met waterstof bezighouden. Zo kun je aan de hand van al deze informatie zelf bepalen welke aandelen en welke bedrijven je mee gaat nemen in je persoonlijke portefeuille.

Over waterstof

Om te beginnen is het handig om te snappen wat waterstof exact is. Waterstof wordt gewonnen uit water (H2O) door de waterstof (H2) en de zuurstof (O2) van elkaar te scheiden. De waterstof wordt apart bewaard en kan dan als energie gebruikt worden voor bijvoorbeeld de aansturing van auto’s, vrachtwagens of vorkheftrucks. Omdat waterstof gewonnen kan worden door zonne-energie of windenergie is dit een zeer schone manier van energiewinning. Ook is het gebruik van waterstof niet vervuilend, omdat er wederom sprake is van een natuurlijke bron. Dit zijn de belangrijkste voordelen van waterstof als energie en de grootste reden dat zowel bedrijven als beleggers er heel veel potentie in zien.

Toepassing waterstof

Heel fijn dat we waterstof uit water kunnen halen, maar in welke toepassing gaan we dit terugzien? Waterstof kan onder meer worden gebruikt om auto’s aan te sturen, maar wordt door Zweedse bedrijven ook al gebruikt als brandstof bij boten. Daarmee is de uitstoot van CO2 dusdanig verminderd dat er heel veel voordelen aan het milieu voor zijn. Waterstof kan ook gebruikt worden om apparatuur aan te sturen, heftrucks, vrachtwagens en zelfs vliegtuigen. De toepassingen zijn eindeloos en ook van de manier waarop waterstof gewonnen wordt is nog veel te leren over het gezond opwekken van energie. Wat dat betreft biedt waterstof nog volop kansen om te ontdekken.

Voordelen en nadelen

Wat waterstof betreft zijn er vele voordelen te noemen, zoals de schoonheid van de energie, de wijze waarop waterstof geproduceerd wordt en de toepassing ervan. Het grote gevolg is dat schone energie zorgt voor een verlaagde CO2-uitstoot, iets waar we al jarenlang naar streven. Waterstof kan gezien worden als alternatief voor aardgas en steenkool en zal daarmee een grote bijdrage leveren aan duurzaamheid. Maar er zijn ook nadelen, zoals het feit dat tankstations nog niet ingericht zijn op het tanken van waterstof en je heel veel ruimte nodig hebt om waterstof te kunnen bewaren. In een auto met een kleine tank kun je kun je dus maar een beperkt stukje rijden op waterstof, waarmee het veel tanken wordt.

Waterstof aandelen

Gelukkig wegen de voordelen ruimschoots op tegen de nadelen van waterstof als brandstof en is het een verstandige keuze om aandelen in waterstofbedrijven te gaan kopen. De vraag is: welke bedrijven zijn er en welke aandelen kun je het beste aanschaffen? Ballard Power is een Canadees bedrijf dat al veel gedaan heeft op het gebied van duurzaamheid en alternatieve brandstoffen. Aandelen in Ballard Power zijn al vaak over de kop gegaan en zijn een van de beste die je kan hebben. Het Zweedse bedrijf PowerCell is een goede tweede en is wereldwijd actief in het maken van brandstofcellen voor waterstof. Zo werkt Powercell samen met de Volkswagen Group en Toyota om auto’s te laten rijden op waterstof. Je kan natuurlijk ook beleggen in een etf (of een beleggingsfonds) dat zich richt op schone energie in het algemeen. Deze heet iShares Global Clean Energy en richt zich in de breedte op bedrijven die op wat voor manier dan ook bezig zijn met het creëren van schonere energie.

Comments are closed.